2019. április 18.

14 helyet esett Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Megelőz minket Sierra Leone és Peru is.

14 hellyet esett Magyarország a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet sajtószabads-ranglistáján, ami azt jelenti, hogy a "problémás országok közé kerültünk" - olvasható a hvg.hu-n.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a 87. helyre kerültünk közvetlen Peru és Sierra Leone után. A rólunk szóló részben azt írják, a magyar média tulajdonjogai tovább koncentrálódtak az Orbán Viktor miniszterelnökkel szövetséges oligarchák kezében, ezért a magyar médiakörkép teljesen átalakult. A legfontosabb kritikus sajtótermékek eltüntek, a többiek függetlenségét pedig a kormányhoz közeli vállalkozók a vezetésben, a részvényesek, illetve az orgánumokat finanszírozó pénzügyi intézmények befolyásolják.

A jelentés említést tesz a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványról (KESMA) is, amely 500 médiumot tömörít össze. Mivel az alapítvány stratégiai jelentőségűvé nyilvánította a kormány, ezért a piac nem tudott tiltakozni ellene.

 

 

 

Megújulnak a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorai

2 napja

2020. január 4-étől megújuló látványvilággal és tartalommal debütálnak a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorai a Duna Televízió képernyőjén. A Hatoslottó élő számhúzása is átkerül a közmédia csatornájára.