2014. november 04.

15 másodperces szpotok jönnek az Instagramra

Hat hónapig tesztelték a fotómegosztón a videóreklámokat, most elindultak élesben is.

Hat hónapig tesztelték a fotómegosztón a videóreklámokat, most elindultak élesben is.

A márkák tavaly óta hirdethetnek szponzorált képes üzentekkel a Facebook fotómegosztó appjában, mostantól pedig 15 másodperces szpotokkal is megjelenhetnek. Az Adweek szerint az elkövetkező hetekben mások mellett a Disney vagy a Lancome hirdetéseivel is találkozhatnak a felhasználók.

Számos olyan hír érkezett az elmúlt hónapokban, hogy a felhasználók meglehetősen kritikusak a képfolyamukban megjelenő reklámokkal szemben (igaz, olyan kutatás is volt, amely szerint pedig kifejezetten nyitottak azokra), így nem csoda, hogy a videóreklámok éles indulása előtt az Instagram hat hónapig tesztelt, és minden szpotot átnéznek az éles indulás előtt. Fontos, hogy a hirdetések illeszkedjenek a képmegosztó közegébe, és ne pusztán újrafelhasznált tévészpotok legyenek.

Az Instagramnak lépnie kellett videó fonton, mivel a versenytársak, így a Tumblr és a Snapchat már piacra vezették hasonló hirdetési termékeiket. Másfelől a kutatásaik azt mutatják, hogy bár a szponzorált képes hirdetések miatt sok felhasználó lett dühös a kommentek szintjén, a márkák ismertségére és a visszaidézésre gyakorolt hatásuk kifejezetten jó volt. Egy ilyen appban jól sikerült hirdetéssel megjelenni kifejezetten innovatív márka képét mutatja.