2014. október 01.

16 éves a Metropol

A napilap születésnapi számában „kortársairól″, a mai 16 évesekről – sikereikről, álmaikról, mindennapjaikról – számolt be.

A napilap születésnapi számában „kortársairól″, a mai 16 évesekről – sikereikről, álmaikról, mindennapjaikról – számolt be.

„16 év egy ingyenes napilap életében igen hosszú idő. A Metropol ma a nyomtatott sajtó meghatározó szereplője, ezért köszönettel tartozunk azoknak az üzleti partnereinknek, akik hosszú távon kitartanak mellettünk, és ma is hisznek a Metropol erejében, valamint annak a sok százezer olvasónak, aki nap mint nap kézbe veszi a lapot" - mondta Hivatal Péter vezérigazgató.

A Metropol szokásait követve az ünnepi szám bevételének tíz százalékát most is jótékony célra ajánlotta fel: ezúttal az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa Hand print elnevezésű prevenciós kampányát segíti.

Az évforduló alkalmából olvasói promóciót is szervezett az országos napilap, amelyben játszani hívta a 16 éveseket. Középiskolai osztályok a Metropol Facebook oldalára tölthették fel fényképeiket 16 témakörben. A játék során, a várakozásokat meghaladóan, 2456 képet készített és töltött fel összesen 164 osztály. A fődíj egy háromnapos prágai kirándulás volt.

A kampány megvalósítását a kiadó megbízásából az Allison Advertising kreatív csapata végezte.