2016. december 02.

168 Óra: bezárás nincs, fejlesztés van

Fejlesztések történnek a 168 Óránál, és a politikai elemzőből főszerkesztő-helyettessé váló Lakner Zoltán szerint a tulajdonos világnézetétől függetlenül tud működni az általa is vezetett szerkesztőség.

A politikai elemzők mozgástere éppen úgy csökken, ahogyan a kormánykritikus sajtóé, egyre szűkülnek a lehetőségeik azokn számára, akik nem azt mondják, amit a hatalom elvár -  mondja a HVG-nek adott, az online-on szemlézett interjúban Lakner Zoltán politikai elemző, aki nemrég elvállalta a 168 Óra hetilap főszerkesztő-helyettesi posztját.

Lakner a hetilap tulajdonosai miatt nem aggódik, annak ellenére, hogy a hírek szerint a lap tulajdonosan mögött az a Brit Média nevű cég áll, amely személyes szálakon kötődik a kormánnyal jó viszonyban lévő zsidó hitközséghez, az újság szerinte teljesen autonóm módon működik, a népszavazásról is más volt az álláspontjuk, mint a hitközségnek.

Arra a kérdésre, hogy nem szülnek-e benne gyanakvást a Népszabadsággal történtek, hogy egy stróman majd bedönti a lapot, Lakner azt mondja, a bezárásra utaló jeleket nem vett észre, a lap fejlesztésére utaló jeleket viszont igen.