2010. október 11.

168 Óra: többen olvassák

Többen veszik az országgyűlési választások óta a 168 Órát. januárhoz képest 9 százalék a növekedés.

Többen veszik az országgyűlési választások óta a 168 Órát. januárhoz képest 9 százalék a növekedés.

A kiadó közlése szerint a lap értékesített példányszáma május óta folyamatosan nő, így az utcai eladások augusztusi átlagpéldányszáma több mint 8 százalékkal haladta meg a májusi hasonló adatot.

Úgy tűnik, az előző év nyomtatott sajtót és benne a 168 Órát érintő visszaesése után megfordult a trend és egyre többen térnek vissza a lap olvasótáborába. A kiadó célja, hogy a kedvező tendenciát kihasználva minél több vásárlót nyerjen meg a lap előfizetésére. Ennek érdekében a negyedik negyedévben több előfizetői akciót is meghirdet a 168 Órát megjelentető Telegráf Kiadó Kft., amelynél augusztus eleje óta a 168 Óra digitális változatban is előfizethető, illetve megvásárolható.

Az azóta eltelt két hónap alatt a várakozásokat meghaladó érdeklődés mutatkozott meg a lap digitális kiadása iránt. Sok előfizető érkezett külföldről, idehaza pedig számosan váltották át a nyomtatott lapra történt előfizetésüket a digitális változatra, mert így olcsóbban és ráadásul az utcai megjelenéshez képest egy nappal korábban juthatnak hozzá kedvenc lapjukhoz. Az olvasói igényekre reagálva a kiadó olyan konstrukció kialakítását tervezi, amellyel a nyomtatott és a digitális változat kedvezményesen együtt is előfizethető – jegyzik meg.