2014. szeptember 24.

17 százalékkal nőhet a digitális reklámpiac

A ZenithOptimedia Németországra 10 százalékos növekedést jósol, de becslése optimistább, mint az értékesítők véleménye.

A ZenithOptimedia Németországra 10 százalékos növekedést jósol, de becslése optimistább, mint az értékesítők véleménye.

Közel 17 százalékkal nőhet idén az internetes reklámozás globális piaca – derül ki a ZenithOptimedia Advertising Expenditure Forecast” című tanulmányából. A médiaügynökség piackutatói Németországra nézve mindössze egy szerényebb, tíz százalék körüli növekedést jeleznek előre. Az ügynökség azonban még így is optimistább, mint a német forgalmazók.

Kritikusan tekint a digitális reklámpiac fejlődésére a VivaKi leányvállalatának német vezére, Frank-Peter Lortz is: szerinte a következő szintre lépés előtt bizonyos kérdéseket még meg kell válaszolni. Főként az online reklámok hatékonyságára és a további fejlesztésekre gondol.

A régi típusú bannereket már nem tartják sokra a médiatervezők. „A trend inkább a videós, a közösségi és natív reklámok irányába mozdul” – erősítette meg a ZenithOptimedia a W&V kérdésére. Az Advertising Expenditure Forecast alapján már két év múlva 8,6 százalékkal többet költhetnek a mobilreklámokra – ezzel a magazinokban, rádiókban és kültéren megjelenő reklámokat is megelőzik majd.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.