2011. március 21.

177 milliót gyűjtött a ValóVilág

Szombaton gálaműsorral zárult a jótékonysági hét, a nézők SMS-ben adakozhattak az alultáplált gyerekeknek.

Szombaton gálaműsorral zárult a jótékonysági hét, a nézők SMS-ben adakozhattak az alultáplált gyerekeknek.

Hat nap alatt kicsivel több mint 177 millió forintot gyűjtött össze a nézők segítségével az RTL Klub a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány javára. A jótékonysági hetet szombaton gálaműsor zárta, ezt megelőzően 82 millió forint körül állt a számláló, ezt követően érkezett ve a pénz nagyja.

Az RTL Klub március 14-én hirdetett jótékonysági hetet a VV4-ben, ami "fegyverszünetet" is jelentett, hiszen így nem volt sem kiválasztás, sem párbaj. A vasárnapi összefoglalóban aztán már minden visszatért a normál menetbe.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a csatorna a valóságshowhoz CSR-t kapcsolt, az eddigi összes szériában volt adakozás, s mindig egészségügyi intézményeknek ment az SMS-adomány. Eddig azonban 75 millió forint volt a rekord, amely a VV3 alatt gyűlt össze.

A támogatott alapítvány pénz helyett a létfenntartáshoz szükséges állatok, növények beszerzését segíti, kalkulációjuk szerint egy családnak 20 ezer forintba kerül az elindulás. Ez alapján az összeggel 8852 családnak, azaz több mint 35ezer rászorulónak segítettek a nézők.

Az RTL Klub közlése szerint érkeztek tárgyi felajánlások is a jótékonysági héten, amit szintén eljuttatnak az alapítványhoz. A befolyt pénz teljes nettó összegét átutalják, azaz nem vonják le a szolgáltatói díjakat sem.

Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos

1 napja

Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója lesz az új filmügyi kormánybiztos szeptember 1-jétől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón.