2012. március 28.

18 milliós bírság a TV2-nek

Az ÖsszeEsküvőket vizsgálta az NMHH, hasonlóan ahhoz, ahogyan korábban a ValóVilágot monitorozták.

Az ÖsszeEsküvőket vizsgálta az NMHH, hasonlóan ahhoz, ahogyan korábban a ValóVilágot monitorozták.

Lezárta a TV2-n futott ÖsszeEsküvők vizsgálatát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, és ennek nyomán összesen 18 millió forintos bírságot róttak a csatornára a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések megsértése miatt.

Dr. Vass Ágnes, a Médiatanács tagja elmondta: a hatóság az ÖsszeEsküvők minden epizódját, azaz közel 150 adást vizsgált meg. A folyamatos monitorozás eredményei azt mutatták, hogy számos esetben sérültek a korhatári besorolás szabályai, illetve a műsorszámok közzétételének időpontjára vonatkozó előírások.

Emellett sok volt a le nem némított káromkodás, a tivornyázás, és akadt olyan italozás is, aminek tettlegesség lett a vége. Összesen hét olyan eset volt, amikor 16-os karikával, este 9 után lehetett volna csak bemutatni a műsort.

A Médiatanács már korábban is megszólalt a műsorral kapcsolatban, amikor elemzést közölt az ÖsszeEsküvőkről. Ennek eredményeit "lehangolónak" minősítette, a fentebb is említett okok miatt. Akkor 5 milliónál tartott a korhatár problematika miatt kiszabott bírság. Az első adag büntetést még januárban jelentették meg, akkor alig több mint 1 millióval megúszta a TV2. Mindez azonban eltörpül az RTL Klub ValóVilág4-ének 232 milliós összbüntetéséhez képest.

Egyébként a TV2 nemcsak a valóságshow miatt kapott mostanában bírságot. 7,5 millió forintra bírságolta meg a tévét a Médiatanács, a csatornán bemutatott "vérengző beszámolók" miatt. 5 millió forintot azért osztottak ki, mert a csatorna egy gyilkosság áldozatának kiskorú gyerekeit szerepeltette "megalázó módon" a Mokkában. A többi 2,5 milliót pedig azért kapták, mert korhatári besorolást sértő hírműsort mutattak be.

Rádiós pályázatok

13 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.