2010. október 16.

20 éves a magyar mobil

Tegnap húsz éve indult el Magyarország első mobiltelefonos szolgáltatása. Westel néven – a 450 MHz-es frekvencián.

Tegnap húsz éve indult el Magyarország első mobiltelefonos szolgáltatása. Westel néven – a 450 MHz-es frekvencián.

A „hőskorban” még 2, de inkább 3 kilós volt a készülék, amelynek testéhez a megszokott, tekervényes telefonzsinóron kapcsolódott a „kagyló”. Induláskor Budapesten működött a rendser, s bő három év kellett ahhoz, hogy az országban (szinte) mindenhol használhassuk a hálózatot.

Az akkor elborzasztóan magasnak ható belépési és beszélgetési díjak ellenére hatalmas sikert aratott a körzetszáma alapján hatvanasként emlegetett szolgáltatás, hiszen a vonalhiány meghaladását és a nonstop elérhetőséget egyszerre biztosította. A rendszer 1994-ben kapott vetélytársat; ekkor indult el Magyarországon a GSM-szolgáltatás. 2003-ban állt le végleg a rendszer.

 

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

6 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

13 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.