2012. január 03.

20 millió dollárt gyűjtött a Wikipedia

Eltűnnek az adománygyűjtő felhívások az oldalak tetejéről, legalábbis egy évig jól ellesz ebből a pénzből a webes enciklopédia.

Eltűnnek az adománygyűjtő felhívások az oldalak tetejéről, legalábbis egy évig jól ellesz ebből a pénzből a webes enciklopédia.

Rekord összeggel zárta legutóbbi adománygyűjtő kampányát a Wikipedia, jelentette az online enciklopédia mögött álló non-profit szervezet, a Wikimedia blogján Jay Rosen. Mint közölték, a 20 millió dollárt több mint egymillió adományozó dobta össze, gyakorlatilag a világ minden tájáról.

Az adományok összege egyébként eddig minden évben nőtt azóta, hogy 2003-ban az első ilyen kampányt elindították. 2008 óta pedig az adományozók száma megtizszereződött, és az általuk összeadott pénz is többszöröződött: 4,5 millióról ugrott 20 millióra.

A pénzből a tervek szerint szervereket és más eszközöket vesznek, amitől a site funkcionalitásának javulását, a projektek nagyobb jogi védelmét, illetve többek között a mobileszközökhöz igazított működés kialakítását remélik. A Wikimedia Alapítvány 2011-2012-es összköltése így 28,3 millió dollárt tehet ki.

Legendás rockerek A Dal színpadán

9 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

11 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.