2012. január 03.

20 millió dollárt gyűjtött a Wikipedia

Eltűnnek az adománygyűjtő felhívások az oldalak tetejéről, legalábbis egy évig jól ellesz ebből a pénzből a webes enciklopédia.

Eltűnnek az adománygyűjtő felhívások az oldalak tetejéről, legalábbis egy évig jól ellesz ebből a pénzből a webes enciklopédia.

Rekord összeggel zárta legutóbbi adománygyűjtő kampányát a Wikipedia, jelentette az online enciklopédia mögött álló non-profit szervezet, a Wikimedia blogján Jay Rosen. Mint közölték, a 20 millió dollárt több mint egymillió adományozó dobta össze, gyakorlatilag a világ minden tájáról.

Az adományok összege egyébként eddig minden évben nőtt azóta, hogy 2003-ban az első ilyen kampányt elindították. 2008 óta pedig az adományozók száma megtizszereződött, és az általuk összeadott pénz is többszöröződött: 4,5 millióról ugrott 20 millióra.

A pénzből a tervek szerint szervereket és más eszközöket vesznek, amitől a site funkcionalitásának javulását, a projektek nagyobb jogi védelmét, illetve többek között a mobileszközökhöz igazított működés kialakítását remélik. A Wikimedia Alapítvány 2011-2012-es összköltése így 28,3 millió dollárt tehet ki.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

50 perce

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

3 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.