2013. június 03.

200 milliós befektetés online videós cégnek

A tőkebefektetést elsősorban a régiós terjeszkedésre szánják.

A tőkebefektetést elsősorban a régiós terjeszkedésre szánják.

Közel 200 millió forintot fektet az Euroventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Live Info online videós hálózatba, melynek elsődleges célja a környező országokban való terjeszkedés. A befektetést az Új Széchenyi Kockázati Tőke Program (Jeremie Program) és a Svájci-Magyar Együttműködési Program tette lehetővé, közölték.

A Live Info 2011. október 5-én kezdte meg a működését a magyar piacon. A cég "egységes értékesítési disztribúciós hálózatba szervezi és jogtiszta mozgóképes tartalommal látja el a hírszolgáltatással foglalkozó online oldalakat". A Live Info jelenleg Magyarországon 12 kiadó 33 hírportálját szolgálja ki videókkal. A közlés szerint a hálózatnak havonta átlagosan mintegy 700 ezer videó-megtekintése van. A nézettségét tavaly óta a Gemius Stream megoldásával mérik, a hirdetéseket pedig Gemius AdOcean rendszerrel szolgálják ki.

Pásztor András, a Live Info ügyvezetője elmondta: a kockázati tőkebevonás segítségével a társaságot 3-5 éven belül a régió meghatározó, elsősorban online videóval foglalkozó médiavállalkozásává kívánják fejleszteni, amely a hirdetők számára megfelelő nézettséggel rendelkező alternatívát jelenthet a nemzetközi videó-megosztó hálózatok mellett. A Live Info már megkezdte a piacra lépést előkészítő teszteket Lengyelországban, és tárgyalásokat folytat romániai és szlovákiai kiadókkal a hálózathoz történő csatlakozásról.

Tánczos Péter, az Euroventures Zrt. igazgatóságának és befektetési bizottságának elnöke hozzátette: 1989 óta több mint 50 alkalommal fektettek be nemzetközi ambíciókkal rendelkező magyar vállalatokba. A cég 2010 óta kezeli az Európai Uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az Euroventures IV alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások - társbefektetők bevonásával történő - tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2013. december 31-ig tart. A Live Info az alap portfoliójának tizenkettedik cége.