Az Advertising Age döntési szempontjai az innováció, kreativitás, pénzügyi eredmény, valamint az ügyfél üzletmenetére gyakorolt pozitív hatás voltak.

A médiaügynökségek közül a MediaComot választotta a 2015. év ügynökségévé az Egyesült Államokban az AdAge. A szerkesztők szerint a néhány éve még gondokkal küszködő WPP-leány a digitális média és a tartalom felhasználása terén ért el komoly eredményeket, melyet az adatok elemzése vezérelt. Ezen kívül a hagyományos médián túlmutató kreatív megoldásaikat is értékelték. (A MediaCom emellett a brit Campaign 2014, évi médiaügynökségi listáján is az élen végzett, megismételve 2013-as eredményét.) Az ügynökség az USÁ-ban olyan új ügyfeleket nyert el 2014 folyamán, mint az Anheuser-Busch InBev, a Merck vagy az eBay.

Az AdAge kreatív toplistáját idén az R/GA vezeti. Esetükben – a növekvő árbevétel mellett – a technológia előremutató használatát, valamint a popkultúra formálását emelték ki a szerkesztők – olyan ügyfelekkel dolgozva, mint a Google, a Samsung, a Beats by Dre, az Airbnb, vagy a 3D nyomtatókat gyártó Markerbot. Dobogós még a Deutsch és a 360i, míg a „Creativity Agency of the Year” címet a Droga5 kapta. Az Év Nemzetközi Ügynöksége a féltucat ügyfélnek 22 Cannes Lions-t begyűjtő Adam & Eve/DDB.

(A fotón a MediaCom USA csapata az Anheuser-Busch megbízás elnyerését ünnepli - forrás: Facebook)
Forrás: Ad Age´s 2015 Agency A-List