2011. augusztus 18.

22 milliárdunkba kerül az MTV székházberuházása

Balogh László közlése szerint ez a negyede-harmada annak az összegnek, amennyiért 40 évig bérelhették volna az épületet.

Balogh László közlése szerint ez a negyede-harmada annak az összegnek, amennyiért 40 évig bérelhették volna az épületet.

Az adófizetőknek nettó 22 milliárdjába kerül az MTV székházberuházása - jelentette be Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi elnöke és Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója.

Az MTI beszámolója szerint Balogh László azt közölte: ez az összeg negyede-harmada, mint amennyiért az eredeti szerződés szerint negyven évig bérelhették volna az épületegyüttest. Hozzátette: ez idő alatt bruttó 130 milliárd forintot kellett volna fizetni, ám még akkor sem került volna az állam, illetve az MTV tulajdonába az ingatlan.

Szabó László szerint "súlyos örökség"  a székházszerződést. Emiatt nyilvánosságra akarják majd hozni a korábbi és a jelenlegi székházszerződések dokumentumait, viszont ehhez előbb nemzetbiztonsági vizsgálatra lesz szükség.

Az MTVA-nak innentől másfél éve van arra, hogy megvásárolja az ingatlant. Szabó László ezzel kapcsolatban elmondta: a vásárláshoz banki hitelt vesznek fel, amire rövidesen közbeszerzési pályázatot írnak ki - írja az MTI.

Szabó László elmondta: a korábbi szerződésekkel kapcsolatban folyik a nyomozás. Az új szerződés pedig több tételből áll; ezek közül csak egy a székház és a hozzá tartozó telek visszaszerzésének lehetősége.

A szerződés emellett bővítési lehetőséget is biztosít: a közmédia tulajdonába kerülhet az ugyanezen az osztatlan telken álló Market Építő Zrt. székház, illetve egy további, az MTV-től nem messze fekvő 43 ezer négyzetméteres telek. Szerinte ezekre az ingatlanokra azért van szükség, mert az új székház nem elegendő a közmédia egészének befogadására.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.