2018. október 01.

24.hu: Mészáros emberei a Fidesz új médiabirodalma mögött

Mészáros Lőrinc köre készíti elő a Fidesz új, hatalmas médiabirodalmának létrehozását. Ennek egyik jele Kertész József Tamás ügyvéd feltűnése - írják.

A 24.hu írta meg, hogy bejegyezték a Kaposvári Törvényszéken a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, amely információik szerint az egységesülő fideszes médiabirodalom egyik kulcsintézménye lesz. Ennek a szervezetnek a székhelye Balatonföldváron van, azon a címen, a Bethlen Gábor utca 9-ben, ahová bejegyezték Liszkay Gábor új, nonprofit vállalkozását, a Média Fundamentum Nonprofit Zrt.-t is.

Az ügyben Kertész József Tamás ügyvéd járt el: ő a Magyar Idők 2016-os cikke szerint „egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként. Kertész 2010-től igazgatósági tagja volt az SCD Groupnak is, amely a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó cégek és befektetések működtetését koordinálta.”

Mint íják, Jászai Gellért a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum elnök-vezérigazgatója, az Opus igazgatótanácsának tagja. A 444.hu már korábban megírta, hogy Jászai készíti elő a hatalmas médiaholdingot, tárgyal az egyes médiatulajdonosokkal. Szerepét igazolja jogász bizalmasa, Kertész József Tamás közbenjárása is. Kertész ügyvédi irodája egyébként képviselte már Mészáros Lőrincet is, az osztrák közszolgálati csatorna, az ORF elleni perében.

Hozzáteszik, Kertész (és vele Jászai) feltűnése újabb jel arra, hogy a gigantikus médiaholding Mészáros érdekeltségébe tartozik majd. A jelenlegi információk szerint a médiabirodalom része lesz a most is Mészáros tulajdonában álló Mediaworks, a Modern Media Group, a Magyar Idők, az Origo, a jobboldali rádiók és tévék nagyobbik része.