2017. december 13.

24.hu: Vajna tévéje jogtalanul használja a Chili nevet

A TV2 Zrt. jogtalanul nevezte el Chili TV-nek Andy Vajna gasztrocsatornáját.

A 24.hu megerősítést nyert információi szerint kedden a Fővárosi Ítélőtábla mint másodfokú bíróság teljes mértékben helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, és jogerősen is megállapította, hogy az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő TV2 Zrt. megsértette piactársa, az AMC Networks televíziós médiavállalat TV Paprika elnevezésű védjegyoltalmához fűződő jogait. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a TV2-nek meg kell változtatnia a gasztrócsatornája nevét, mivel az túlságosan hasonlít konkurense csatornájának nevére - írják.

A bíróság szerint azzal, hogy a TV2 csoport 2016. szeptember 26. napjától a „CHILI TV” szóösszetételt használja, illetve azt a „chilitv.tv” domain név alatt elérhető honlapján e szolgáltatást reklámozza, bitorolja az AMC nemzeti és európai uniós védjegyét.

A bíróság kötelezi az alperest, hogy a fenti magatartásokat az ítélet kézbesítésétől számított 15 nap alatt hagyja abba, egyben eltiltja a „CHILI TV” szóösszetétel és a „chilitv.tv” domain név fenti szolgáltatások körében történő használatától.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.