2013. március 22.

240 milliós pénzosztás az NMHH-nál

63 rádió és tévé részesül állami támogatásban.

63 rádió és tévé részesül állami támogatásban.

A Médiatanács legutóbbi ülésén a 2012-ben kiírt Mecenatúra műsorgyártási-pályázat negyedik, azaz utolsó fordulójának eredményéről született döntés.

Ennek értelmében közéleti magazinműsorok gyártásra nyolc televízió összesen közel 25 millió forintot fordíthat. Hír- és kulturális magazinműsor kategóriában tizennégy médiaszolgáltató nyert közel 81 millió forintot. A rádiósoknak szóló pályázaton pedig huszonhat médium kapott közel 68 millió forintos támogatást hírműsorai, közéleti szolgáltató és tematikus magazinműsorai készítésére.

Március első felében a 2013-as Mecenatúra rezsipályázatának harmadik fordulójáról döntött a tanács. Ennek keretében tíz közösségi televízió és öt közösségi rádió kapott több mint 68 millió forintot. Az összegből a szolgáltatás fenntartásához szükséges működési és üzemeltetési költségeiket fedezhetik.

Az NMHH közleménye szerint a tavalyi pályázati eljárás tapasztalatai alapján az idén egyértelműsített és kezelhetőbb pályázati felhívást a pályázók jobban tudták értelmezni, ennek eredménye, hogy kétszer annyi nyertesről tudott dönteni a Médiatanács, mint korábban.

Rezsiköltségekre, műszaki fejlesztésekre, hírműsorok és magazinműsorok gyártására idén összességében 1,2 milliárd forintnyi pályázati keretösszeg áll rendelkezésre a médiaszolgáltatók részére.

A pályázati eredményekről részletes információk a támogatási terület honlapján olvashatók.