2011. március 21.

26 ezerrel nőtt a digitálisan tévéző háztartások száma

Az NMHH gyorsjelentése szerint így januárban 1,45 millióra emelkedett a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentése szerint így a legnagyobb magyarországi műsorterjesztők hálózataiban januárban 1,45 millióra emelkedett a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma.

Az előfizetéses tévépiac 80-85 százalékát lefedő 12 legnagyobb műsorterjesztő bevallása alapján a 3,8 millió magyarországi háztartásból 3 millióban van valamiféle fizetős TV szolgáltatás. Az NMHH adatai alapján januárban az előfizetők 54,1 százaléka tévézett digitálisan, a 2010 decemberi 53,4 százalék után.

A digitális előfizetéseken belül 2011 első hónapjában 557 ezerről 571 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma és 867 ezerről 879 ezerre emelkedett a műholdas szolgáltatást igénybe vevők száma.

Ez azt jelenti, hogy a jelentésben szereplő szolgáltatóknál a tavaly decemberi 20,9 százalékról 21,3 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A műholdas előfizetéssel rendelkezők részesedése pedig 32,5 százalékról 32,8 százalékra emelkedett. Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya tovább csökkent: 46,6 százalékról 45,9 százalékra.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók között - valamennyi szolgáltatást figyelembe véve - a UPC a piacvezető. A cég piaci részesedése január végén 29 százalékon, a Magyar Telekomé pedig 25 százalékon stagnált. A DIGI piaci része az előző havi 25,9 százalékról 26,1 százalékra nőtt.

 

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók: Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., FiberNet Zrt., DIGI Kft., PR-TELEKOM Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft., RubiCom Zrt., HD Platform Kft., Hello HD Kft., UPC DTH S.á.r.l.

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2 napja

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.