A Nemzeti Választási Bizottság döntése értelmében a nyílt kampányolásért megbünteti a TV2-t, miután a szombati, főműsoridőben sugárzott Tényekben kendőzetlenül a Fidesz melletti szavazásra buzdítottak.

Bepanaszolták az NVB-nél Andy Vajna csatornáját, amiért a TV2 ismert műsorvezetői egyértelműen kiálltak Orbán Viktor mellett és szavazásra buzdítottak - írta korábban a HVG.

A kérdésben a testület kedd délutáni ülésén döntött, és a lap információi szerint végül 3,45 millió forint bírságot szabott ki.

Mint írják, a Tv2 egyértelműen megsértette a médiatörvényt, az ugyanis kimondja, hogy a hírműsorban „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet „véleményt, értékelő magyarázatot”. Ismeretes, hogy az RTL Klub konkurens műsorában minderre azzal reagáltak a műsorvezetők, hogy ők „híradósok”, nem mondhatnak véleményt a szavazásról.

Bár a beadvány benyújtója, az MSZP-s Harangozó Tamás a maximális bírság kiszabását kérte a szándékos jogsértés miatt, végül ennek a felét rótta ki a testület. Úgy tudják, 11-8 arányban döntöttek, tehát 8 tag szerint rendben volt a Tv2 műsorvezetőinek bevetése.

A Facebook ismét lecsapott

2 órája

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.