2018. október 10.

30 éves a Zenith

30. születésnapját ünnepli a Zenith, mely 1988 októberében nyitotta meg kapuit Londonban, egy átalakított raktárépületben, Paddington városrészben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

A vállalat a Saatchi & Saatchi, a BSB Dorland és a KHBB médiavásárlási részlegéből jött létre, és az első világméretű médiaügynökség-hálózattá vált - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Eredeti Egyesült Királyságbeli központjából terjeszkedve a Zenith számos kulcsfontosságú globális piacon médiaügynökségként jelent meg, nevezetesen 1994-ben Kínában és 1995-ben az Egyesült Államokban. Miután a Publicis Groupe megvásárolta a Saatchi & Saatchit, 2000-ben a Zenith egyesült az Optimediaval.

2002-ben a ZenithOptimedia bemutatta új stratégiáját, melynek központjában az egyedi pozicionálás és a piaci teljesítmény iránti elkötelezettség állt: ROI ügynökségként az ügyfelek reklámra költött befektetéseinek megtérülését helyezte központba. Ebben az évtizedben a ZenithOptimedia az egyik leggyorsabban növekvő hálózattá vált, amely a klasszikus médiaügynökségi feladatokon túl márkázott tartalmat, mélyreható piaci elemzéseket, teljes körű digitális szolgáltatási és szponzori tanácsadást kínált.

2016-ban, a Publicis Media alapítását követően, ez a hálózat az új Zenithként született újjá, új növekedési lehetőségeket kínálva ügyfeleinek, a legkorszerűbb platformmal – a ROI+-szal – és megújult márkaidentitással. A múlt hónapban Forrester „Piacvezetőnek” nevezte a Zenithet Wave: Global Media Agencies (Wave: Globális Médiaügynökségek) című jelentésében, elismerve a hálózat előremutató erősségeit „e-kereskedelemben, személyre szabásban, marketing tanácsadásban, automatizálásban, mesterséges intelligencia terén és adatmegjelenítésben”.

Vittorio Bonori, a Zenith elnöke, így nyilatkozott: „Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek az úttörő hálózatnak, mely immár a 30. évfordulóját ünnepli. ROI ügynökségként folyamatosan megújulunk, célunk pedig az, hogy az ügyfeleink olyan fő üzleti partnerként tekintsenek ránk, akik a növekedési stratégiára, tapasztalati tervezésre és 1-2-1 optimalizálásra összpontosítanak.”

Horváth Rita, a Zenith magyarországi vezetője így nyilatkozott: „A Zenith professzionális és előremutató szolgáltatást nyújt mind a hazai, mind pedig a nemzetközi ügyfelei számára. Az adatközpontú médiatervezésben szerzett 30 éves tapasztalatunk kulcsfontosságú versenyelőnyt jelent a számunkra.”