Tizenöt közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió kap támogatást a közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázat idei második fordulójában.

A nyertesek a támogatást stúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli és a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására fordíthatják

- közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.

A televíziók közül támogatást kapott a Szentes Televízió, a sátoraljaújhelyi Zemplén TV, a berceli Gólya TV, a budakeszi BKTV, a Mezőtúri Városi Televízió, a KisDuna TV Dunaharaszti, a Kiskőrös Televízió, a Kistelek Városi Televízió, a pécsi Pannon Televízió és a városi TV Mohács. A közösségi rádiók közül a Halas Rádió és a budapesti Klasszik Rádió 92.1, a kisközösségi rádiók közül pedig a szombathelyi Credo Rádió, a kiskunfélegyházi Rádió Smile és az Első Pesti Egyetemi Rádió pályázatott sikeresen.

A tájékoztatás szerint a médiatanács elfogadta és pénteken a honlapján közzéteszi a Budapest 95,3 MHz körzeti frekvencia pályázati felhívásának tervezetét közösségi jelleggel, valamint véglegesítette a Berettyóújfalu és Székesfehérvár telephelyű kisközösségi rádiós lehetőségek pályázati felhívásait.

A berettyóújfalui ajánlatokat január 25-én, a székesfehérváriakat január 27-én lehet benyújtani.

A testület elvégezte a Tihany 97,6 MHz helyi vételkörzetű frekvencia közösségi jellegű használatára benyújtott pályázati ajánlatok alaki és a Zalaegerszeg 104,4 MHz helyi frekvencia ugyancsak közösségi jellegű használatára benyújtott egyetlen ajánlat tartalmi vizsgálatát. Előbbinél nyilvántartásba vette az FM 4 Rádió Kft.-t és a Katolikus Rádió Zrt.-t, utóbbinál pedig felvilágosítást kért az egyedüli pályázótól, a Mária Rádió Frekvencia Kft.-től.

A médiatanács emellett hozzájárult, hogy a Karc FM Média Kft. december 29-e helyett legkésőbb február 27-ig kezdje meg Karc FM 97,7 nevű, közösségi jellegű médiaszolgáltatását a Kecskemét 97,7 MHz körzeti frekvencián, és a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft. január 6-a helyett március 7-ig indítsa el Zemplén FM 104,9 állandó megnevezésű, kereskedelmi szolgáltatását a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi frekvencián.