2014. augusztus 10.

380 milliárdos mobilmédia-költés négy éven belül

Tavaly 236 milliárd volt a globális költés e szegmensben a Strategy Analytics adatai szerint.

Tavaly 236 milliárd volt a globális költés e szegmensben a Strategy Analytics adatai szerint.

2018-ban már 380 milliárd dollárt költhetünk világszerte mobilmédiára, mely alatt a böngészést, az alkalmazásokat, a mobiljátékokat, a zenét, a videókat, a mobiltévét, a csengőhangokat, a háttérképeket és a hasonló mobilmédia szolgáltatásokat érti a Strategy Analytics, amely ugyanakkor az adatok közé nem számítja be a táblagépekre vonatkozó számokat.

A jelentős növekedésből ezen az időtávon továbbra is a mobilszolgáltatók profitálnak a leginkább, a mobiladatokra ugyanis 254 milliárd dollárt szánunk globálisan, ami 67,3 százalékos aránynak felel meg. A fogyasztók prémium tartalmakra szánt költése éves átlagban 20 százalékkal fog nőni, ennél a mobilreklámra fordított összeg jóval nagyobb ütemben fog bővülni. Olyannyira, hogy 2018-ra a mobilreklám-költés 41 milliárd dollárt tehet ki, és így a teljes mobilmédia-piac 11 százalékát teszi ki. A Strategy Analytics szerint a mobilreklám-költés a digitális torta 14 százalékát tette ki 2013-ban.

Femina már a Viberen is

1 órája

Az új közösségi csatorna részeként egy Femina-matricacsomag is napvilágot látott.

Folytatódik az Elviszlek magammal

2 órája

Hosszú Katinkára csaknem 350 ezren, Zacher Gábor toxikológusra több mint negyedmillióan, Puzsér Róbertre pedig 220 ezren voltak kíváncsiak Magyarország legnépszerűbb autós-beszélgetős műsorában.