2011. február 22.

3D-ben a Metropol

Limitált példányban jelent meg az ingyenes napilap mutációja, melyben három dimenziósak a hirdetések, és a tartalom is e témát járja körül.

Limitált példányban jelent meg az ingyenes napilap mutációja, melyben három dimenziósak a hirdetések, és a tartalom is e témát járja körül.
Metropol 3D

3D-s hirdetésekkel jelentkezett a Metropol február 22-i száma. Összesen 50 ezer példányban helyezték el a 8 oldalas mutációt, melyeket budapesti irodaházakban, egyetemeken, főiskolákon és budai forgalmas csomópontokon terjesztett a kiadó.

Ehhez kapcsolódóan a szerkesztőségi tartalomban is megjelent a 3D téma. Azt vizsgálták, hogy hogyan változtatták meg a vizuális kultúrát a 3 dimenziós megoldások, illetve az ipar mely területein jelentett áttörést a technológia megjelenése.

A melléklethez online játék is kapcsolódik: az olvasók belépőjegyet nyerhetnek egy 3D-s animációs családi mozi premier előtti vetítésére.

„A megfelelő vizuális hatás elérése számos kihívás elé állította a napilapra specializálódott nyomdai kivitelezést, de már az első teszteredmények is biztatóak voltak" - nyilatkozta az akció kapcsán Farkas István, a lap terjesztési igazgatója.

A napilapok közül ugyan még nem, a magazinok közül már más is próbálkozott itthon hasonlóval. A National Geographic magazin tavaly októberi száma foglalkozott a 3D témával, s a reklámokat is így jelenítették meg.

Címkék: metropol 3d