2010. június 05.

3D: kivár a német piac

Minden nagyobb roppant izgalmas dologként beszél a háromdimenziós televíziózásról – aztán jelzi rögvest azt is: ők, biztos, ami biztos, kivárnak.

Minden nagyobb roppant izgalmas dologként beszél a háromdimenziós televíziózásról – aztán jelzi rögvest azt is: ők, biztos, ami biztos, kivárnak.

A ProSiebenSat.1 csoport – amely elsőként vitt el a 3D-tévével rendelkezők szűk körének egy meccset Germánföldön – szóvivője egy interjúban megjegyezte: jelentős befektetést igényel az új szisztéma, úgyhogy náluk még nincsenek napirenden rendszeres tesztadások. Persze, fél éven belül ez akár változhat.

Az RTL-csoport is úgy nyilatkozott a napokban: érdeklődéssel figyelik a fejleményeket, de egyelőre konkrét terveket még nem készítenek. Az egyik regionális közmédia elő embere ennél messzebb ment. Lutz Marmor NDR-intendáns szerint ugyanis a 3D-s technológia számukra egy ideig még szóba sem jöhet, már csak azért sem, mert ez a technológia sokkal drágább, mint a ma használatos. „Ha mi átállunk, akkor az jelentős befektetést igényel beszállítóinktól, gyártóinktól és felhasználóinktól is” – mutatott rá-

Márpedig ha csak felhasználói oldalról közelítünk a téma felé, láthatjuk, hogy a 3D élmény megszerzése legalább félmillió forintnyi összegbe kerül, ehhez jön még – amúgy, aprópénzként – a háromdimenziós élmény nyújtó szemüveg, aminek darabja 20-30 ezer forint körül van.

Címkék: 3d németország foci

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

8 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.