2011. április 20.

3D-vel nyomul a szlovák piacvezető tévé

Háromdimenziós műsorral jelentkezik a legnagyobb szlovákiai kereskedelmi televízió, mégpedig pluszdíj felszámítása nélkül.

Háromdimenziós műsorral jelentkezik a legnagyobb szlovákiai kereskedelmi televízió, mégpedig pluszdíj felszámítása nélkül.

2011. április 11-től az Orange Fiber TV szolgáltatásának alapcsomagjában jelenik meg a legnézettebb helyi kereskedelmi csatorna, a Markiza 3D-sre feljavított műsora. Mégpedig ingyen. Az egyetlen – ám annál jelentősebb – költséget viszont a szükséges készülék beszerzése jelenti, ezt viszont a szolgáltatótól vehetik meg az érdeklődők, akár részletfizetéssel is. Más kérdés, hogy a sugárzott programok zömét eredetileg nem háromdimenziósra gyártották, így az élmény elmaradhat a tőrőlmetszett 3D programokétól.

A Markiza tulajdonosa, a Central European Media Enterprises (CME) tavaly októberben lépett együttműködésre a szolgáltatóval. Korábban a UPC is felvett helyi kínálatában 3D-s tévécsatornát.

Címkék: upc 3d CME szlovákia

Közel 75 millió forintot fordít rádióműsorokra az NMHH

16 órája

Tizenhét kereskedelmi, öt közösségi és három kisközösségi szolgáltató kap támogatást rádióműsorainak készítéséhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén meghozott döntése szerint.