2011. szeptember 07.

43 új országban elérhető a Netflix

Legutóbb a spanyoloknál jelentek meg, most jön Latin-Amerika és a karibi térség.

Legutóbb a spanyoloknál jelentek meg, most jön Latin-Amerika és a karibi térség.

Szeptember 5-én megkezdte Brazíliában a működését a Netflix, ami egy 43 országos terjeszkedési hullám nyitánya. Az elkövetkező napokban sorra következnek Latin-Amerika piacai, kezdve az argentínokkal, s aztán a sor szeptember 12-én Mexikóval, Közép-Amerikával és a karibi térséggel zárul.

Ezzel nem kis fába vágja a fejszéjét az online TV és mozi streaming szolgáltatás, mivel olyan infrastrukturális, kulturális kérdésekkel szembesülhetnek, amelyekkel eddigi kulcspiacaikon, az Egyesült Államokban és Kanadában nem kellett küzdeniük.

Ilyen például az internet nem mindig megfelelő gyorsasága, a régióban egyenetlen, sokhelyütt még kifejezetten alacsony online penetráció, s a mértéktelen netes kalózkodás, ami rendesen alávág a fizetős modelleknek.

Utóbbi szempontból éppen Brazília az egyik legérintettebb piac, amely egyben az egyik legjobb fejlődési potenciállal is rendelkezik. A Netflix közleménye mindenesetre optimista: arra építenek, hogy a szappanoperák hazájában nagyon szeretik a filmeket, sorozatokat a fogyasztók.

Az már az előző tejeszkedési bejelentésből is látszott, hogy a Netflix nem szívbajos. Akkor a spanyol piacra való belépésről számoltak be, amely méreténél fogva vonzó, ám a nagyarányú online kalózkodás miatt már kevésbé. A spanyolok "feketelistásak", mivel évente mindössze 100 millió eladott mozijegy jut 400 millió illegális filmletöltésre.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.