2010. július 05.

4G: mindjárt sokan lesznek

Három irányban kell építkeznie a ProSiebensat.1-csoportnak – mondta a napokban Thomas Ebeling, a TV2-t is tulajdonló társaság első embere.

Három irányban kell építkeznie a ProSiebensat.1-csoportnak – mondta a napokban Thomas Ebeling, a TV2-t is tulajdonló társaság első embere.

A vezető szeretné a konszernt a következő években stratégiailag jobban felkészíteni a jövőre, noha úgy gondolja, az internetes mozgókép-kínálat bővülése dacára a televízió hosszabb távon is megtartja vonzerejét.

Ebeling szerint erősíteni kell a társaság hagyományos piacán, a reklámokból finanszírozott műsorszolgáltatás terén. Ehhez egymást kiegészítő adókból álló portfolióra, jól teljesítő értékesítési rendszerre és innovatív sales-ötletekre van szükség. Emellett erősítenie kell a társaságnak a nem reklámokból pénzt termelő területeken is, hogy valamelyest függetlenítse magát a hirdetési piac mozgásától, ugyanakkor felkészüljön arra, hogy hosszabb távon változnak a médiahasználati szokások. Ez viszont a fizetős szolgáltatások – ezen belül az előfizetéses adók, az online videók, a játékok és a mobilra tölthető tartalmak vagy éppen a zenék - felé fordítja a médiacéget.

Emellett nem hagynak fel azzal a költségtakarékossági programmal sem, amely tavaly mintegy 200 millió eurót tartott kapukon belül. Emellett viszont erősítik a belső képzéseket és a vezetők motiváló programokat.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.