2015. február 19.

50 milliárd tévéreklámra

Tovább folytatódott az eltolódás a kábelcsatornák irányába.

Az EY és a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületének közös éves jelentése szerint a bővülés a megelőző évhez képest 10 százalékos.

A 2013-ban tapasztalt 6 százalékos csökkenés után tavaly 10 százalékkal bővültek a televíziós piac reklámbevételei. A reklámtorta ennek eredményeként tavaly 4,39 milliárd forinttal 50 milliárd forintra növekedett. A kábeltelevíziók reklámbevételei 28 százalékkal emelkedtek 2014-ben, míg a földi sugárzású adók piacán 1 százalékos volt a bővülés – derül ki a felmérésből. Ennek megfelelően tovább nőtt a kábeltelevíziók részaránya a teljes reklámtortán belül, a szektor összbevételének 36 százalékát, mintegy 17,87 milliárd forintot, ezek az adók adták.

„A változás valós növekedést jelent és nem magyarázható az adatszolgáltató csatornák összetételével vagy számával.” – hangsúlyozta Kovács Krisztián, a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületének elnöke.

A nem szpot jellegű bevételek összege a tavalyi 39 százalékos csökkenés után idén jelentősen, 29 százalékkal emelkedett 2,94 milliárd forintra, ezzel párhuzamosan a reklámszpotokból származó bevételek 9 százalékos növekedést értek el, meghaladva a 47 milliárd forintot.

A részletes jelentés a mellékelt dokumentumban olvasható.

Kapcsolódó dokumentumok