2013. december 06.

50 milliós büntetést osztott ki a GVH

A bírságot a Vodafone kapta, amely a hatóság szerint megtévesztően tájékoztatta a felhasználókat játéka nyerési esélyeiről.

A bírságot a Vodafone kapta, amely a hatóság szerint megtévesztően tájékoztatta a felhasználókat játéka nyerési esélyeiről.

50 milliós bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Vodafone-ra, mert meglátása szerint a mobilszolgáltató megtévesztő tájékoztatást adott a fogyasztóknak a Töltsd fel és nyerj! elnevezésű promóciójához kapcsolódó játék nyerési esélyeiről. A Vodafone a promócióhoz kapcsolódóan 2012. szeptember 3-30. között hirdetett "Autós" játékot. Ennek keretében négy alkalommal egy-egy autó volt a fődíj, vigaszdíjként pedig kisebb pénzösszeget sorsoltak ki. Valamennyi feltöltőkártyás előfizető részt vehetett a nyereményjátékban. A Vodafone számos SMS-t küldött előfizetőinek, és ezekben azt írták, hogy kizárólag azok nyerhetik meg az adott héten az autót, akik azon a héten minimum 3000 Ft-tal feltöltötték a kártyájukat. Az SMS ugyanakkor semmilyen módon nem utalt arra, hogy a játékban nem csupán azok vehetnek részt, akik az adott héten feltöltötték az egyenlegüket, így a fogyasztók nem kaptak reális képet a nyerési esélyeikről - szól a GVH indoklása.

A nyereményjátékkal bővebb tájékoztatást a mobilszolgáltató honlapján lehetett olvasni, erre azonban nem mindegyik SMS-ben hívták fel a figyelmet. Viszont a további információk elérhetőségére utaló SMS-ek sem hívták fel a figyelmet arra, hogy csak a honlapon olvasható bővebb tájékoztatás a játék részleteiről, többek között arról, hogy pontosan mely előfizetői kör vesz részt a sorsoláson. Mivel a játék végén kisorsolt személyek egyike sem rendelkezett adott heti 3000 Ft feletti feltöltéssel, a 4 héten át tartó Autós Játékok keretében egyetlen alkalommal sem adtak át nyereményautót.

Az 50 milliós bírság meghatározásánál a GVH súlyosító körülményként értékelte többek között azt, hogy az intenzív kampánynak köszönhetően a fogyasztók széles körét elérte, valamint azt, hogy a GVH korábban már több alkalommal megállapította, hogy a vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított - olvasható a hatósági közleményben.