2012. március 28.

59 városban lesz Metropol

Április 2-tól 100 ezerrel nő az ingyenes napilap példányszáma.

Április 2-tól 100 ezerrel nő az ingyenes napilap példányszáma.

100 ezerrel nő a Metropol példányszáma, amely április 2-tól 59 városban lesz elérhető, ez 40 új helyi piacot jelent a lap számára. Eddig az ingyenes újságot Budapesten és a 18 megyeszékhelyen terjesztették. Ezzel a lépéssel a Metropol meglehetős fölényre tesz szert a többi országos napilappal szemben.

"A népességi adatokon túl fontos szempont volt, hogy megtaláljuk az adott régiók legnagyobb foglalkoztatóit. De a tőlünk megszokott módon ott leszünk még a tömegközlekedés csomópontjain, felsőoktatási intézményekben és önkormányzati hivatalokban is" - mondta el Hivatal Péter, a kiadó vezérigazgatója.

"A Metropol számára az invesztíció célja jelentősen megnövelni olvasottságát, a csökkenő lappiaci trendek ellenére,. Az üzleti stratégia is a vezető piaci pozíció hosszútávú erősítését szolgálja, ennek érdekében a mostani növekedés nem jár a hirdetési tarifák emelésével" - olvasható a közleményben.

A lap 1998-ban budapesti kiadással indult, akkor még Metro néven, országossá pedig 2001-ben vált. A nemzetközi tulajdonos 2011 júniusában adta el a magyar lapot, a vevővel franchise szerződést kötve. A fejlesztéssel egyidőben, a Metro International partnereként nemzetközi designfrissítésen is átesik a Metropol. Az új külsőn Al Trivino dolgozott, aki többek között a The Sunday Times és a The New York Times hasábjainak megújítását is jegyzi.