2012. május 18.

66 millió forint állami pénz rádióknak

Helyi és körzeti rádiók jutottak forráshoz a hír-, sport- és magazinműsorok gyártására kiírt pályázat első fordulójában.

Helyi és körzeti rádiók jutottak forráshoz a hír-, sport- és magazinműsorok gyártására kiírt pályázat első fordulójában a Médiatanács szerdai döntésének köszönhetően.

A testület 24 pályázó műsorainak készítését támogatta. A pályázati összegek odaítélésével a Médiatanács célja a közönség sokszínű tájékozódásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása - közölték.

A közéleti műsorok támogatását célzó pályázatok évek óta népszerűek a médiaszolgáltatók körében. A Médiatanács ezért idén is meghirdeti a lehetőséget negyedéves időszakonként, hogy ezzel állandó forrást biztosíthasson a helyi és körzeti rádiók és televíziók számára.

A Médiatanács a helyi és körzeti médiaszolgáltatók számára 2012-ben összesen több mint egymilliárd forint támogatási keretet nyújt, ebből a hír- és magazinműsorok idei rádiós pályázati fordulóira 270 millió forint áll rendelkezésre. Az eheti döntéssel az első fordulóban 66,4 millió forintot osztottak ki.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a pályázati fordulók eredményeit honlapján is közzéteszi.

Címkék: nmhh médiatanács mtva

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.