2014. március 10.

76 millió forint támogatás a helyi rádiós műsoroknak

A mostani határozattal együtt a Médiatanács a Radioallando2013 elnevezésű pályázaton 302,3 millió forinttal összesen 57 rádió 96 műsorát támogatta.

A mostani határozattal együtt a Médiatanács a Radioallando2013 elnevezésű pályázaton 302,3 millió forint értékben összesen 57 rádió 96 műsorát támogatta.

A Médiatanács legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a Magyar Média Mecenatúra programon belül további 17 helyi és körzeti rádió 24 hír- és magazinműsorának gyártásához járul hozzá 76,3 millió forint értékben. Az utolsó, negyedik fordulóban múlt csütörtökön meghozott döntés szerint a programban támogatott szolgáltatók között található a kiskunfélegyházi Sirius Rádió, a veszprémi Mária Rádió, a pécsi, komlói, orosházi és békéscsabai Rádió 1, a soproni Magyar Katolikus Rádió, a szentgotthárdi szlovén nemzetiségi Radio Monoster, a miskolci Rádió M és a Debrecen FM 95. Sikeresen pályázott a szentesi Rádió 451, a kaposvári Rádió Most, a Rádió Szarvas, a jászberényi TRIÓ Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt, a székesfehérvári Fehérvár Rádió és a szolnoki Aktív Rádió is.

A nyertes médiaszolgáltatók egyenként 12 havi hozzájáruláshoz jutnak. A támogatott rádióműsorok készítői hírműsorok esetén adásonként legfeljebb 9 ezer forint, szolgáltató vagy tematikus magazin esetén 45 ezer forint támogatásban részesülnek.

A Médiatanács összesen 57 rádió 96 műsorát finanszírozta 302,3 millió forint értékben a Radioallando2013 elnevezésű pályázat négy fordulójában, a Magyar Média Mecenatúra programon belül. A tanács korábbi határozata szerint az idei rádiós hír- és magazinműsorokra szánt forrás 300 millió forint lesz, az első forduló jelentkezési határnapja március 19-e.

Rádiós pályázatok

13 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.