2010. június 08.

92,9: vita mindenről

Abban sem ért egyet a médiahatóság, hogy aláírhatja-e az ORTT valamelyik tagja a Klubrádió új műsorszolgáltatási szerződését.

Abban sem ért egyet a médiahatóság, hogy aláírhatja-e az ORTT valamelyik tagja a Klubrádió új műsorszolgáltatási szerződését. Így pedig kérdés, mi lesz a (sokáig) utolsó szabad fővárosi frekvencia és a talk-adó sorsa. Lehet, hogy minden az új testületben dől már el? Azt viszont nem tudni, ez mikor áll fel, illetve nem kezdi-e egészében boncolgatni a baloldalhoz sorolt médium által nyert pályázat részleteit – akár végleg megtagadva az aláírást, akár a végtelenségig odázva a dolgo. Pedig – mint azt a Class-Neo páros tavaly novemberi esete mutatta – mezei testületi tag is aláírhatja a koncessziós szerződést.

„A műsorszolgáltató kérelemmel fordult a Testülethez, mely kérdésről a Testület még nem döntött és ennek hiányában a szerződés aláírása nem lehetséges. A Parlament alakuló ülését követően a Testület létszáma lecsökkent három főre, így nem éri el a médiatörvényben foglalt minimum öt főt, így jelen pillanatban nem határozatképes” – közölte portálunk érdeklődésére Vékony Éva, a médiahatóság szóvivője.

A téma nem is igen kerülhetett az Országos Rádió és Televízió Testület asztalára, mert a médiahatóság május ötödikén tartotta utolsó ülését. Lesz viszont ez ügyben miről beszélniük, ha megint működőképesek lesznek: április végén – együtt - három társadalmi tömörülés, május elején egy országos közhasznú szervezet fordult az ügyben a médiahatósághoz. Hogy kik ők, és mi áll beadványukban, arról a szóvivő nem nyilatkozhat. Minden előkészítő anyagunk (előterjesztés) döntés előkészítő anyagnak minősül és csak a döntést követően hozható nyilvánosságra – jegyezte meg.

Arató András, a Klubrádió tulajdonosa viszont azt mondta portálunknak: ők semmilyen további beadvánnyal nem fordultak az ORTT-hez. Aláírták viszont a műsorszolgáltatási szerződés közlőnyben megjelent szövegű példányát, illetve jelezték: 180 napon belül, de legkésőbb a frissen szerzett frekvencia használatnak megkezdéséig megszüntetik az összeférhetetlenséget – azaz visszaadják a két frekvencia egyikét. (Mindez összhangban van Arató korábbi közlésével, aki áprilisban, a 92,9 MHz-es sáv elnyerésekor már jelezte: 2011 februárjában lejár a fővárosi 95,3 MHz-re szóló koncessziójuk, ezt a pályázatot egyfajta vészkijáratnak tekintik arra az esetre, ha addig nem jutnának újabb, az adó hosszú távú működését garantáló hullámsáv birtokába.)

Hatan szálltak versenybe az utolsó szabad fővárosi rádiós frekvenciáért február elején. A Klubrádió Zrt., a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Televagyok Kft. által beadottakban nem talált semmi kivetnivalót az Országos Rádió és Televízió Testület, míg az Entercorp Kft.-t és a Médiacom-Invest Hungary Kft.-t hiánypótlásra, a Nature TV Kft-t emellett felvilágosítás adására is kérte. Az április 21-i döntéshozatal során egyetlen ponttal nyert a katolikus adó előtt a Klub.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

10 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

16 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.