2010. október 17.

A 175.45.179.68-as ügynök

A YouTube-affér nem vette el a vilg utolsó sztálinista diktatúrájának kedvét az internetes jelenléttől. Észak-Korea megint nekifutott.

A YouTube-affér nem vette el a vilg utolsó sztálinista diktatúrájának kedvét az internetes jelenléttől. Észak-Korea megint nekifutott.

Csütörtökön útjára indították a KCNA állami hírügynökség internetes oldalát, amelyen angol és spanyol nyelvű híreket olvashat az érdeklődő a parancsuralmi egypártrendszer boldogra színezett hétköznapjairól és nagy eseményeiről.

A http://175.45.179.68 angol változatának főcikke épp arról tájékoztat, hogy Kim Dzsong Il államfő nagyszabású katonai parádén vett részt Phenjanban, az ország fővárosában. (Az esemény zért is volt médiaszempontból rendkívüli, mert külföldi tudósítókat és tévéstábokat is meghívtak rá.)

A jelek szerint azonban Észak-Korea nem adja fel egyhamar a saját magára kiszabott médiablokádot. Az oldalon például semmilyen postai vagy e-mail cím, telefonszám nem található ugyanis.

Propagandacéllal már korábban megjelent a Twitteren és a YouTube-on Észak-Korea, de a propagandisztikus üzenetek miatt rendre meggyűlt a baja a szolgáltatókkal.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

8 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

14 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.