2013. február 13.

A Barátok közt uralta a nézettségi versenyt

Mind a kereskedelmi célcsoportban, mind a teljes lakosságban az RTL-es szappanopera szerepelt a legjobban. A TV2 legnézettebb műsora a Tények volt.

Mind a kereskedelmi célcsoportban, mind a teljes lakosságban az RTL-es szappanopera szerepelt a legjobban. A TV2 legnézettebb műsora a Tények volt a 6. héten.

A kereskedelmi célcsoportban és a teljes lakosságban is az RTL Klubon futó Barátok közt adásai kerültek a nézettségi toplista dobogós helyeire a 6. héten. A kereskedelmi célcsoportban erősen szerepelt a nemrégiben indult A zöld íjász is, amely a Nielsen Közönségmérés adatai alapján a 4. helyig jutott. Az első 23 helyen csupa RTL-es műsor található, a legnézettebb TV2-es műsor a 24. helyig jutott Tények-kiadás volt.

A teljes lakosságban is hasonló a kép: a lista első felét az RTL Klub műsorai uralják: a Barátok közt mellett a Híradó és A kód jutott az első tíz közé. A legnézettebb TV2-es műsor e körben is a Tények vasárnap esti kiadása volt, amely a 17. helyig jutott.

A tavaly indult "nagy kistévék" közül a SuperTV2-n elstartolt az egyik nagy durranásnak szánt saját gyártású műsor. A nagy duett új szériájának első, február 10-én képernyőre került adása a csatorna közlése szerint 10,1 százalékos közönségarányt ért el, így ez a vasárnap tévé eddigi legerősebb napja lett.

Pontos nézettségi számok és grafikonok, illetve az egyes médiacsoportok közönségaránya elérhető alább a kapcsolt dokumentumban.