2013. november 28.

A Bloomberg-dilemma

Lehetséges egyszerre sikeres médiaóriásnak és befolyásos üzleti szereplőnek lenni? - merül fel a kérdés a cégnél.

Lehetséges egyszerre sikeres médiaóriásnak és befolyásos üzleti szereplőnek lenni? - merül fel a kérdés a cégnél.

A Bloomberg News a maga 73 országban tevékenykedő 2400 újságírójával, televíziós közvetítéseivel, illetve nyomtatott és online sajtómegjelenéseivel a világ egyik legnagyobb médiavállalata. A képet azonban árnyalja egy, a média gazdaságtanát tipikusan jellemző eset. A Bloomberg LP bevételei ugyanis főként pénzügyi adatterminálok eladásából származnak, amelynek sikerességét viszont erősen veszélybe sodorja a vállalat hírközléssel foglalkozó részlege, a Bloomberg News - írja a The Washington Post.

Egy névtelenül nyilatkozó egykori vezető úgy fogalmazott: ha van egy jól jövedelmező és egy veszteséges vállalati részleg, akkor el kell gondolkodni azon, mit tegyen velük az ember. A kínai vezető elittel kapcsolatos kényes kérdéseket feltáró hírei miatt igen nagy a nyomás a médiaóriáson. Az üzleti érték megőrzése érdekében lehet, hogy bölcsebb lenne a világ második legnagyobb hatalmát nem magukra haragítani, ám egy magára valamit is adó hírügynökség számára Kína és az ott zajló folyamatok nem lehetnek tabuk. Megoldás egyelőre nincs, szóba kerülhet a két részleg teljes különválasztása, de komoly kérdés, hogy ez a gyakorlatban mennyire kivitelezhető.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Legendás rockerek A Dal színpadán

13 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

14 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.