2015. február 18.

A CEMP megvásárolta a Femina Médiát

A cél egy hatékony tartalomszolgáltató és médiacsoport létrehozása. A kiadó önálló profitcentrumként működik tovább.

Burányi Róbert ügyvezető igazgató, Rácz Brigitta portfólió igazgató és Szabó Mariann értékesítési igazgató közösen irányítják tovább a kiadó stratégiai tevékenységét.

A CEMP a Femina.hu, a Retikül.hu, a Nőifriss.hu portálokat és a FeminaShop.hu webáruházat üzemeltető Femina Média Kft.-t két magánszemélytől, Rácz Brigittától és Szabó Marianntól, illetve egy pénzügyi befektetőtől, a HPS Kft.-től vásárolta meg.

Fotó: Szabó Mariann, Rácz Brigitta, Burányi Róbert (forrás: Femina.hu)

A Szabó Mariannal folytatott beszélgetésünket itt hallgathatja meg.

A Femina Média Kft. által üzemeltetett FeminaShop.hu webáruház a jövőben is önállóan működik majd tovább, és a logisztikai és beszerzési területén számíthat a Libri-Shopline támogatására.

A Spéder Zoltán többségi tulajdonában lévő CEMP a Femina Média megvásárlásával folytatja az évek óta lépésenként végrehajtott építkezést, melynek célja, hogy a magyar online tartalomszolgáltató piacon az általa kiválasztott szegmensekben meghatározó pozíciót szerezzen.

Az akvizíció eredményeképpen a Femina.hu nagy létszámú, nőies elérését jól kiegészíti a Dívány.hu nagy vásárlóerővel rendelkező, prémium látogatótábora. A CEMP mindegyik márkát hosszú távon is önállóan kívánja tartani, és a saját szegmensükben tovább erősíteni azokat. Ehhez mindkét szerkesztőség összes munkatársának munkájára számít, és fenn kívánja tartani a szerkesztőségek jelenlegi függetlenségét is. A CEMP - holdingstruktúrájának és működési filozófiájának megfelelően - önálló profitcentrumként működteti tovább a Femina Média kiadót.

A Femina Média kiadó megvásárlása kapcsán Spéder Zoltán, a CEMP elnöke kijelentette: „A piac az elmúlt években világosan megismerhette a Közép-európai Média és Kiadó Zrt. stratégiáját, melynek célja az ország egyik leghatékonyabb magyar tulajdonú online tartalomszolgáltató, illetve médiacsoportjának a létrehozása. A hosszú távú stratégia egyik eleme a folyamatos, értékteremtő portfólióbővítés. Ebbe a láncba illeszkedik a Port.hu és a Libri Média tavalyi, illetve a Femina Média idei megvásárlása. A másik, ugyanilyen fontos stratégiai cél a CEMP-csoport alapvető profilját meghatározó, piacvezetői prémium kiadványok továbbfejlesztése, piaci pozíciójuk, elérésük és üzleti hatékonyságuk növelése. Ide tartozik az Index többszörösen díjazott új arculatának kialakítása, a Portfolio.hu, a Pénzcentrum.hu és a Napi.hu megújítása, az InfoRádió-val kialakított szinergiák egyre hatékonyabb kihasználása" - tette hozzá a CEMP-csoport elnöke.

„Számtalan megkeresést kaptunk az elmúlt évek folyamán, de a CEMP-nél erősebb szakmai partnert nem találhattunk volna, az együttműködés jó alap számunkra a további fejlődéshez. Az akvizícióval tovább erősödhet a Femina oldalak piaci pozíciója" - mondta el Rácz Brigitta, a Femina Média portfólióigazgatója.

Szabó Mariann

 

Nézze meg Szabó Mariann teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.
Forrás: A CEMP megvásárolta a Femina Médiát