2010. október 07.

A Class helyrerak

Nyílt levélben kifogásolta a Neo FM struktúraváltó közleményének néhány kitételét Pakots Zsolt, a Class FM vezérigazgatója.

Nyílt levélben kifogásolta a Neo FM struktúraváltó közleményének néhány kitételét Pakots Zsolt, a Class FM vezérigazgatója. Furcsállva olvastuk a Neo FM legfrissebb sajtóközleményét, amelyben egy bukott műsor megszűnésének kommunikációjában olyan kijelentéseket tesznek, hogy „Az elmúlt hónapok a két országos frekvencia fej-fej melletti küzdelmét hozták, egyik szereplő sem tudott meghatározó, valóban piacvezető helyzetbe kerülni” – írja.

Furcsállva olvastuk a Neo FM legfrissebb sajtóközleményét, amelyben egy bukott műsor megszűnésének kommunikációjában olyan kijelentéseket tesznek, hogy „Az elmúlt hónapok a két országos frekvencia fej-fej melletti küzdelmét hozták, egyik szereplő sem tudott meghatározó, valóban piacvezető helyzetbe kerülni” – írja. Megmosolyogtatónak nevezi az ilyen és ehhez hasonló sajtóközleményeket, hiszen a Ipsos-GFK hivatalos hallgatottsági mérései alapján a Neo FM állítása nem fedi a valóságot.

A rádiók által elfogadott és hivatalosan használt 2010-es mérési adatok világosan megmutatják, hogy a Class FM a vezető országos kereskedelmi rádió, amely országosan, 2010. január-augusztus időszak adatait tekintve: 15+ korcsoportban 12%-al, 15-49-ben 21%-al magasabb hallgatottsági adatokat produkált, mint a Neo FM. A konkurencia állításával ellentétben a rádió egészére egyértelműen elmondható: meghatározó, a kereskedelmi rádiók versenyében valóban vezető helyzetben van a Class FM - fogalmaz.

Pakots Zsolt megjegyzi: kíváncsian várják, hogy az új tartalmi struktúrával milyen eredményeket ér el a Neo FM. Bízunk benne, hogy a pályázatban vállalt közszolgálati kötelezettségeiknek továbbra is eleget tesznek és új struktúrájukban továbbra is megtartják a vállalt zene-szöveg arányt. A Class FM természetesen nem szándékozik változtatni az eddig jól bevált stratégiáján. Végezetül sajnálatunkat fejezzük ki afelett, hogy a Neo FM hasonló kis csúsztatásokkal megtévesztheti a hallgatókat és az olvasókat – zárja nyílt levelét.

Hétfőn jelentette be a Neo FM, hogy októberben átszabja programkínálatát. A cél kitörni az idei „hallgatottsági helyzetből”. Ennek érdekében számos, a hazai piacra adaptált, külföldön már bizonyított elemet vettek fel a repertoárba. Zene váltja Ezeröcsit, frissítik a zenei kínálatot is. (Erről bővebbet nem közöltek.) Mint akkor írták, a nemrégiben elvégzett, éves alapkutatás eredményei alapján megkezdődött a műsorrend és a zenei kínálat finomhangolása. A közlésük szerint az alapkutatás számos kérdésre választ adott a rádiós piac állapota, a versenytárs rádiók képességei és a hallgatói szokások terén – így a Neo FM a továbbiakban még pontosabban szolgálhatja ki a hallgatói és hirdetői igényeket.

Címkék: közönségmérés