2011. május 31.

A Csillag születik nyerte a múlt hetet

Az RTL 7,8 százalékkal nagyobb közönségarányt produkált riválisánál főműsoridőben, a kereskedelmi célcsoportban. A TV2-nél a BL és A nagy duett ment.

Az RTL 7,8 százalékkal nagyobb közönségarányt produkált riválisánál főműsoridőben, a kereskedelmi célcsoportban. A TV2-nél a BL és A nagy duett ment.

A 18-49 évesek körében 7,8 százalékos közönségarány-különbség mutatkozott az RTL Klub javára a 21. héten. A piacvezető csatorna mind a 18-49 évesek, mind a teljes lakosság körében elhozta az első helyet a Csillag születik aktuális adásával, amely előbbi célcsoportban 36,4 százalékos közönségarányt (SHR%) és 15,6 százalékos átlagos nézettséget (AMR%) ért el, míg utóbbiban ez 39,2%, illetve 18,9% volt a Nielsen Közönségmérés adatai alapján.

A tehetségkutatással a TV2 sem járt rosszul, mivel a saját kínálatából csak a Bajnokok Ligája döntője tudott jobb eredményeket elérni a kereskedelmi célcsoportban, mint A nagy duett döntője. A Barcelona 3-1-es győzelmével végződő mérkőzés a 18-49 évesek körében 27 százalékos SHR%-t ért el, és átlagosan kicsivel több mint 505 ezren követték (ez 11,9 AMR%-nak felel meg). A másik döntő, A nagy duetté pedig 30,1 százalékos közönségarányt és 10,7 százalékos nézettséget produkált.

Miközben a TV2 jelentősen javított a saját előző négy hetéhez képest az átlagos közönségarányokat tekintve, a 21. héten sem fért kétség az RTL győzelméhez. A 18-49 évesek körében a piacvezető minden nap nyerte a főműsoridőt, míg a teljes napot tekintve kétszer kapott ki a TV2-től, amely a teljes lakosság körében valamelyest közelebb tudott férkőzni a riválisához.

 

A két csatorna eredeti adatsorai a csatolt dokumentumokban érhetőek el!

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.