2013. december 19.

A Discovery Channel belép a fikciós tévésorozatok világába

A csatorna arany témájú műsorokat tartalmazó szezonja keretében jövő januárban Klondike címmel minisorozatot indít a CEEMEA régióban.

A csatorna arany témájú műsorokat tartalmazó szezonja keretében jövő januárban Klondike címmel minisorozatot indít a CEEMEA régióban.

A Discovery Channel tematikus Arany szezonját és a sorozatot külön weboldal és marketingkommunikációs kampány is támogatja. A 2013 január-februári Arany szezon – az Aranyláz Alaszkában, Aranyláz a Bering-tengeren és A dzsungel aranya sorozataival – a csatorna fő műsoridős átlagánál 40%-kal jobb nézettséget ért el Magyarországon a 18-49 ABC célcsoportban – írja a csatorna közleménye a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozva.

A vadonatúj Klondike című minisorozat Charlotte Grey könyvén alapul, és a nyüzsgő kanadai Dawson Citybe és a klondike-i vadonba kalauzolja a nézőket. A becsvágyról, szenvedélyről, kapzsiságról és megváltásról szóló mesét ismert stáb kelti életre: Ridley Scott executive producer, Simon Cellan Jones rendező és olyan színészek, mint Tim Roth, a Trónok harcából ismert Richard Madden vagy Abbie Cornish.

„Nézőink imádják a pénzzel és meggazdagodással foglalkozó műsorokat, mert megszólítja a bennük lakozó vállalkozó szellemet. A nézők szomjaznak a kalandokra és az életüket kockáztató aranyásók történeteire. … Ez maga az amerikai álom” – mondta Olgierd Dobrzynski, a Discovery Networks CEEMEA közép-európai country managere.