2010. szeptember 14.

A Facebook megverte a Google-t

Minden más webhelynél több időt töltenek a közösségi oldalon az amerikai felhasználók. A rangsor az elmúlt egy évben rendeződött át teljesen.

Minden más webhelynél több időt töltenek a közösségi oldalon az amerikai felhasználók. A rangsor az elmúlt egy évben rendeződött át teljesen.

Az amerikai internetezők összesen 41,1 millió órát töltöttek facebookozással augusztusban, ami azt jelenti, hogy az összes internetezésre fordított idejük 9,9 százalékát ott töltötték el - közölte a ComScore piackutató cég adatai alapján az Origo. Ezzel a közösségi oldal megelőzte a Google-t, amelyre 39,8 millió percet fordítottak, vagyis az idejük 9,6 százalékát.

Ez a pár százalékos eltérés önmagában még nem tűnik túl nagynak, de a Google alatt a ComScore az összes olyan oldal statisztikáit érti, amelyek a keresőcéghez tartoznak, így az egykor a web leglátogatottabb oldalának számító Google.com mellett a YouTube-ot, a Gmailt, a Google Newst hírkereső oldalt és minden más Google-féle szolgáltatást is.

A cikk szerint a számok már csak azért is riasztóak lehetnek a keresőcégnek, mert a Facebook ezzel jelentős mennyiségű hirdetési bevételt is elszipkázhat előlük. A közösségi oldal ugyanúgy a felhasználók preferenciáinak megfelelő hirdetéseket jelenít meg, mint ahogy a Google, ami az elmúlt néhány évben a legsikeresebb online hirdetési modell lett. A Google közösségi jellegű szolgáltatásai, az Orkut vagy a Buzz mindeddig nem lettek kirobbanóan sikeresek, a cég a Wall Street Journal információi szerint egy online játékos szolgáltatást szeretne elindítani Google Me néven.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

3 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.