2019. május 15.

A Facebook nem engedi hirdetni a Mediaworks lapjait

A Facebook letiltotta a Mediaworks által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait – írja az Index a vállalat közleményére hivatkozva.

Az elmúlt hetekben a Facebook terveiről érkezett hírek alapján azonban nyilvánvaló, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak – tették hozzá, majd megjegyezték: az olvasók a jövőben ne a Facebookon, „hanem kizárólag az eredeti internetes címeken keressék tartalmainkat”.

A korábbi hírek alapján valószínűleg továbbra is hirdethetnek a Mediaworks kiadványai, azonban a hirdetések nem jelennek meg automatikusan a hírfolyamban, hanem a Facebooknál fogják eldönteni, hogy a hirdetni kívánt tartalom nem minősül-e politikai hangulatkeltésnek vagy álhírnek - írják.

Korábban a HVG alapján megírtuk, hogy az országok többségében a Facebook be fogja vezetni a biztonságos médiatermékeket tartalmazó úgynevezett „fehér listát”, Magyarországon azonban nem - teszik hozzá.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

2019. július 19.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.