A Facebook felhasználói egyre inkább a vizuális megoldásokat részesítik előnyben a szöveggel szemben: a veideós posztok egy felhasználóra eső száma tavaly globálisan 75 százalékkal, az Egyesült Államokban 94 százalékkal emelkedett, a videók összmennyisége pedig 3,6-szorosára nőtt a hírfolyamokban.

A fotókból, emotikonokból, matricákból, videókból álló „új, egyetemes nyelv” terjedését a mobileszközök katalizálják, hiszen azokkal könnyen lehet ilyen anyagokat rögzíteni és megosztani.

Fidji Simo, a vállalat videókért felelős termékigazgatója szerint még épp csak elkezdték megérteni, milyen szerepet játszik a mozgókép a Facebookon, de fontosnak tartja, hogy ezt a hirdetőkkel is megismertessék majd.

Ellie Rogers, a Facebook ausztrál ügynökségi értékesítésért felelős vezetője szerint a felhasználók nem olvassák, hanem nézik a hírfolyamukat. Állítja, a Facebook már nem közösségi oldal, hanem videóplatform. Ilyen minőségében pedig a YouTube kihívójává is válhat.

Forrás: WARC.com: Facebook ´is a video platform´

A Time és a Bloomberg újságírója a Times élén

3 órája

Az Egyesült Államok legbefolyásosabb sajtótermékei közé tartozó gazdasági hírügynökség, a Time és a Wall Street Journal volt vezető szerkesztőjét, Norman Pearlstine-t ültette a lap főszerkesztői székébe az új tulajdonos.

Újságot ad ki a Facebook

3 órája

Miért dönt úgy a legnagyobb közösségi hálózat, hogy a print piacon is megveti a lábát?