2014. november 13.

A GVH engedélyezte a Profession.hu és a Jobmonitor.hu eladását

A site-okat a Central Médiacsoport adta el a Ringier Axel Springer Mediának.

A site-okat a Central Médiacsoport adta el a Ringier Axel Springer Mediának.

A GVH megállapította, hogy a Profession.hu és a Jobmonitor.hu eladása a Ringier Axel Springer Media közös tulajdonosai, a Ringier és az Axel Springer közötti irányítási kapcsolatokat nem érinti, mert e két utóbbi csak a közös irányításuk alatt álló cégcsoporton keresztül végez érdemi tevékenységet a magyar piacon.

Így a vizsgálat kizárólag a Ringier Axel Springer Media és az Central Médiacsoport online álláshirdetési üzletágának kapcsolatára irányult. Ez utóbbiak esetében a hirdetési felületek értékesítési azonos tevékenység, ám online álláshirdetésekkel kizárólag az utóbbi foglalkozik.

Emellett a GVH indoklása szerint az érintett piacokon a két fél magyarországi forgalomból való részesedése nem éri el a 20 százalékos mértéket, így az összefonódás nem jár együtt káros horizontális hatásokkal.

A hatóság további káros vertikális vagy portfolió hatásokat sem azonosított, mert a vizsgált naturális mutatók (pl. látogatottság, álláshirdetések száma) alapján az online álláshirdetési üzletág piaci részesedése nem éri el a 30 százalékot.

A Centrál Médiacsoport szeptemberben jelentette be, hogy eladja állásportálját.