2019. március 08.

A GVH nem vizsgálódik a fideszes médiacégek csoportba rendeződése miatt

A döntést azzal magyarázzák, hogy vállalatcsoporton belül átrendeződésnek minősül, hogy a KESMA-ban található társaságok a Mediaworks irányítása alá kerülnek.

„Versenyjogi szempontból nem minősül összefonódásnak, hanem egy vállalatcsoporton belüli átrendeződésnek tekinthető, hogy a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) nevű, Fidesz-közeli alapítvány tulajdonában álló médiacégek központi irányítású vállalatcsoporttá alakulnak” - válaszolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a hvg.hu megkeresésére.

A GVH hozzátette: „A cégek eddig is egy vállalatcsoportba tartoztak, így az átrendeződés nem független vállalkozáscsoportokat érint. Fúziós szempontból tehát az uralmi szerződés megkötése nem jelent változást. Versenyjogi értékelés szerint ez nincs hatással a piaci viszonyokra, mivel az összefonódások vizsgálatakor a hatásokat éppen abból a megközelítésből vizsgáljuk, hogy a fúzió során létrejövő entitás egy vállalkozásként fog-e megjelenni a piacon.”

Mészáros Lőrinc korábbi érdekeltsége, a Mediaworks és a KESMA-ba tömörített médiacégek szerződést kötöttek, amellyel vállalatcsoport jön létre, így a társaság uralkodó, a többi pedig ellenőrzött tag lesz.

„Tabukról tabuk nélkül” új évad

13 órája

Új évaddal jelentkezik a Spektrum saját gyártású sorozata, a „Tabukról tabuk nélkül”. Mentális betegségek, fogyatékosság, meddőség - ismét csupa tabu téma, amelyről nem merünk beszélni.