2015. június 01.

A Gemius önállóan folytatja a digitális közönségmérést

Gyorsulhat a nemzetközi fejlesztések átvétele, az év végére ígérik a multiplatform átállást.

Június elsejétől a Gemius Hungary önállóan folytatja tovább a hazai digitális közönségmérés üzemeltetését a Digitális Közönségmérési Tanács megbízásából.

2012-ben a Gemius és az Ipsos nyerte el 5 évre a digitális közönségmérés kutatást a DKT-tól. Két és fél év sikeres üzemeltetés után a Gemiusnál jelentkező nemzetközi folyamatok és trendek hatására a két cég úgy döntött, hogy az Ipsos aktív támogatásával június elsejétől Gemius Hungary egyedül folytatja a szolgáltatást. Az Ipsos a szeptember közepéig tartó átmeneti időszakban továbbra is részt vesz az ügyfélkezeléshez kapcsolódó munkában, ezzel is biztosítva a teljesen zökkenőmentes átállást.

Ezzel a döntéssel a Gemius mára összesen 23 országban, a török, a cseh és a szlovák piac után Magyarországon is egyedül végzi a közönségmérést.

Ahogy a DKT, úgy a Gemius első számú célja továbbra is a hazai online piac növekedésének elősegítése a megbízható független adatszolgáltatás garantálásával. A változáshoz a DKT közgyűlése jóváhagyását adta május 18-ai ülésén. A DKT és a Gemius közvetlenebb kapcsolatától felek azt várják, hogy felgyorsuljon közöttük a kommunikáció és a nemzetközi fejlesztések hamarabb eljussanak a magyar piacra is. Ennek első lépéseként hamarosan megjelennek a mobilos forgalmi adatok a nyilvános OLA felületen és év végig teljes lesz a PC, mobil és tablet platformok közös közönségmérése, az un. multiplatform átállás is.

Új rekord a Sport TV-n

3 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

4 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.