2013. január 10.

A Gmedia értékesíti az MTVA online felületeit

A tender nyomán a CEMP Sales House-t váltják, amely tavaly látta el a feladatot.

A tender nyomán a CEMP Sales House-t váltják, amely tavaly látta el a feladatot.

A Gmedia értékesíti 2013-2014-ben a közmédia online reklámfelületeit, miután a sales house nyolc induló közül megnyerte az MTVA tavaly decemberben kiírt meghívásos tenderét - derül ki a győztes közleményéből.

A közmédiás portfolióba többek között a hirado.hu, az mtv.hu, a radio.hu, a dunatv.hu és a telesport.hu tartozik. A Gemius Ipsos Traffic adatai szerint az MTVA online felületeit naponta több mint 170 ezer egyedi látogató olvassa, akik több mint 500 ezer oldalletöltést generálnak, míg a havi oldalletöltés meghaladja a 14 milliót (forrás: Gmedia közlés).

"Az MTVA webes- és mobiltelefonos reklámfelületeinek értékesíthetőségében erős potenciált érzünk, mert sok olyan eredeti- és exkluzív tartalommal rendelkezik, mint a Forma 1, téli olimpiai játékok, foci VB, mely megkerülhetetlenné teszi. A Gmediának régi terve volt a hírcsomag fejlesztése, a közmédia online portfólióját zászlóshajójaként kívánja kezelni" - nyilatkozta Papp László, a sales house ügyvezetője.

A közmédia online reklámfelületeinek értékesítésére kiírt előző tendert a CEMP Sales House nyerte meg, amely 2012 januárjától látta el a feladatot. Az akkori győztes az EvoMediát váltotta a megbízáson.