2014. január 27.

A Google Instant mintájára fejlesztették a Jófogást

A rendszer lehetővé teszi, hogy a keresésre se kelljen rányomni: már gépelés közben automatikusan megjelennek a releváns találatok.

A rendszer lehetővé teszi, hogy a keresésre se kelljen rányomni: már gépelés közben automatikusan megjelennek a releváns találatok.

A fejlesztésnek köszönhetően az oldal felhasználói könnyebben és gyorsabban böngészhetnek az eladásra szánt tárgyak között.

További újítás, hogy az oldal valós időben frissül az új hirdetésekkel, amelyekről a böngészők is értesítést kapnak keresgélés közben. A feltöltött hirdetések az azonnali, kézi ellenőrzés után máris megjelennek a Jófogás oldalán, így a korábbi ötperces frissülési időszak most szinte nullára csökkent. Ennek köszönhetően mindig a legfrissebb hirdetések között válogathatnak a keresők, és nem kell folyton ráfrissíteni az oldalra, míg a hirdetők szinte a feladás gomb megnyomása után azonnal az oldalon találják eladásra kínált portékájukat.

Reszler Gábor, az apróhirdetési portál termékfejlesztési vezetője így nyilatkozott az újítás hátteréről: „A Google Instant 2010 második félévében indult el, és felhasználói oldalról, valamint szakmai körökből is igen pozitív visszajelzéseket kapott. Az akkoriban megjelent írások méltatták a szolgáltatás sebességét és minőségét, a mögötte álló gépigényt pedig „sci-fi kategóriába” sorolták. A Jófogás napi keresési száma elmarad ugyan a keresőóriás adataitól, az apróhirdetési oldalon bevezetett valós idejű tartalomindexálás és instant keresés azonban azt mutatja, hogy a technológia mára mindenki számára elérhetővé vált.”