2018. október 05.

A Jazzy és a Sunshine FM szolgáltatójával is ideiglenes szerződést köt a Médiatanács

Ideiglenes hatósági szerződést köt a fővárosi Jazzy Rádió és a nyíregyházi Sunshine FM szolgáltatójával a Médiatanács - tájékoztatta a testület ülésén meghozott döntésről az NMHH Kommunikációs Igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint a Jazzy Rádió szolgáltatójával hatvan napra, az október 28. és december 26. közötti időszakra köt ideiglenes hatósági szerződést a Médiatanács, azt követően, hogy a szolgáltató médiaszolgáltatási jogosultsága 2018 október végén, tizenkét év után lejár a Dél-Budapest 90,9 MHz-es rádiós frekvencián.

A frekvencia pályáztatása szeptember elején megkezdődött - teszik hozzá.

Ugyanakkor, szintén hatvan napra szóló ideiglenes hatósági szerződés megkötéséről döntött a testület az október 12. és december 10. közötti időszakra a Sunshine FM szolgáltatójával a Nyíregyháza 99,4 MHz-es frekvenciára.

Ez utóbbi frekvencia új pályázati eljárása május végén kezdődött meg - közölték.

A tanács arról is határozott, hogy a Kaposvár 99,9 MHz-es rádiós frekvenciapályázat tartalmi vizsgálatának keretében - további tények tisztázása érdekében - felvilágosítást kér az alaki feltételeknek egyedül megfelelt Mambó Rádió Kft.-től - tartalmazza a közlemény.