2012. július 18.

A Klubrádiónak adott igazat a bíróság

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai határozatával hatályon kívül helyezte a Médiatanács július 5-i, a rádiót a pályázatból kizáró végzését.

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai határozatával hatályon kívül helyezte a Médiatanács július 5-i, a rádiót a pályázatból kizáró végzését.

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla az NMHH Médiatanácsának július 5-i döntését, mellyel a hatóság kizárta a Klubrádiót a 95.3 MHz-es frekvenciáért zajló pályázatból. A hatóság akkor alaki hibára hivatkozott: állítása szerint a pályázatnak nem szignózták minden oldalát, és nem számozták azt folyamatosan.

A Klubrádió és a Médiatanács perekkel tarkított csatája hónapok óta tart. A rádió, amely tavaly az Autórádió Kft. ellenében egy ponttal bukta a 95.3-as frekvenciát, február óta ideiglenes engedéllyel sugároz.

Márciusban a Fővárosi Ítélőtábla már egyszer részben hatályon kívül helyezte a médiatanácsi határozatot. Az akkori döntés nyomán a hatáságnak nem kellett új pályázatot kiírnia, ám az Autórádiót kizárták a pályázatból, alaki hibák miatt. A Médiatanács azonban július 5-én a Klubrádiót is kizárta - ugyanezen érvet ellene fordítva.

A Klubrádió közleménye szerint "a Fővárosi Ítélőtábla végzésében külön kiemelte, hogy a Médiatanács 'kötelességét megszegve helyezkedett szembe' korábbi ítéletével, amelyben a Médiatanácsot a korábbi győztes pályázatának kizárásra és az új pályázati győztes kihirdetésére kötelezte."

A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye, s arra kötelezték a Médiatanácsot, hogy hozzon érdemi döntést. Azt azonban, hogy mikorra kellene ezt megtennie a hatóságnak, nem határozták meg.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

3 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

10 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.