2014. szeptember 08.

A Médiatanács 75 millió forinttal támogatja a helyi rádióműsorokat

A Magyar Média Mecenatúra programon belül újabb 27 helyi rádiós hír- és magazinműsor gyártásához járulnak hozzá.

A Magyar Média Mecenatúra programon belül újabb 27 helyi rádiós hír- és magazinműsor gyártásához járulnak hozzá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa legutóbbi ülésén döntött az évek óta működő Radioallando pályázat idei második fordulójának nyerteseiről. A 2014-es 300 milliós keretösszegből ezúttal 64,6 millió forinttal részesedett 23 kereskedelmi, illetve közösségi rádió, valamint 10,2 millió forint támogatást kapott négy kisközösségi rádió.

A médiaszolgáltatók rendszeresen jelentkező hírműsorok, közérdekű szolgáltató magazinok, valamint tematikus magazinok készítéséhez használhatják fel az elnyert összegeket. Egy hírműsor egy adására legfeljebb 9 ezer forint, tematikus vagy szolgáltató műsorok egy adására maximum 45 ezer forint adható. A nyertes médiaszolgáltatók egyenként 12 havi hozzájáruláshoz jutnak.

A sikeres kereskedelmi és közösségi pályázók között van a siófoki Part FM és a fonyódi Balaton FM üzemeltetője, a kecskeméti Gong rádió, a szolnoki Amadeus Rádió, a Rádió Dabas, a soproni Nap Rádió, a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a nyíregyházi Retro Rádió, a hódmezővásárhelyi székhelyű Rádió 7, a debreceni FM 90 Campus Rádió, a szegedi, a nyíregyházi, a debreceni Európa Rádió, a békéscsabai Rádió 1 Start és Mega Rádió, valamint a kalocsai Korona fm 100 szolgáltatása.

A kisközösségi rádiók közül a Rádió Szentendre, a zalaegerszegi Studio FM 96,3, a Berettyóújfalun működő Berettyó Rádió és a miskolci Csillagpont rádió műsorai jutottak támogatáshoz a Médiatanács döntésének köszönhetően.

Az NMHH Médiatanácsa 2011 óta a Radioallando pályázatokon eddig 360 helyi vagy körzeti rádióműsort részesített összesen 1,007 milliárd forint támogatásban. Az idei, 300 millió forintos pályázati keret következő fordulójára a beadási határnap szeptember 10-e. A pályázati döntésről szóló részletes tájékoztató az NMHH honlapján és a mellékelt dokumentumban olvasható.